angelikalindahl.com © 2008                    

alla foton: Monika Bergander okt 2009

 

 

 

Tillsammans

     En interaktiv julkonsert med  

    dig, oss och alla de andra.....

         

          Angelika          Jenny             Peter             Stefan

                  Tillsammans är en julkonsert som vill få alla besökare att känna sig delaktiga i att skapa julstämningen. Vi erbjuder ett program med både välkända och mindre kända, stämningsfulla och intressanta julsånger som spänner från barock och folkmusik till de traditionella julvisorna.

                 Vi vill erbjuda en paus i julstöket med avslappning och inspiration inför resten av julklappsinköpen och godisbakandet. Genom enkla tilltag där publiken får chans att medverka så hoppas vi att alla kan känna delaktighet i skapandet av stämningen i konserten. Vi erbjuder publiken att önska sånger, tända ljus(, göra enkla pyssel) och sjunga med i våra sånger. Allt är utan krav, med en inbjudande hand till lek och samhörighet. Det är vad vi tycker att julen handlar om och den känslan vill vi att publiken ska ha när de går ut från konserten.

 

                 För att inkludera en grupp människor som ofta uteblir från konserter av rädsla för att störa så vill vi också erbjuda föräldrarnas julkonsert.

                 Föräldrarnas julkonsert skiljer sig inte från vår andra julkonsert vad gäller musikalsikt innehåll, men vi tror att det finns ett behov hos många småbarns-föräldrar att gå på en fin julkonsert utan att känna rädsla för att uppfattas som ett störande moment av resten av publiken. Med en öppnare attityd mot barnen och ett utbud av enkla pyssel så kan föräldrarna slappna av och insupa julstämningen tillsammans med sina små.

                 Föräldrarnas konsert bokas förslagsvis dagtid på för- eller eftermiddag.

 

                 Det här blir en julkonsert att komma ihåg, och återkomma till. Ett noggrant urval av våra mest älskade julsånger och nya favoriter. En konsert att se fram emot nästa år igen…

 

                                              Vi hörs!/Angelika, Jenny, Peter & Stefan

 

Bokning från 26/11 till 27/12.

 

förartikel LT 18 dec 2009:

 

Julmusik för alla åldrar

  – Låten barnen komma till oss. De fyra medlemmarna i gruppen Tillsammans vill göra en annorlunda julkonsert där hela familjen är välkommen.

 

Tillsammans var ordet. Tillsammans med publiken och tillsammans i gruppen – på lika villkor. Här får pianisten Stefan ta lika mycket plats som sångarna Jenny, Angelika och Peter. ”Han är inte bara en ackompanjatör som ska verka i bakgrunden. Han ska spela och agera lika mycket som vi”, säger de andra bestämt.
Foto: Henrik FLygare foto: Henrik Flygare
                           text: Åsa Eriksson Ahnfelt, LT

Tillsammans var ordet. Tillsammans med publiken och tillsammans i gruppen – på lika villkor. Här får pianisten Stefan ta lika mycket plats som sångarna Jenny, Angelika och Peter. ”Han är inte bara en ackompanjatör som ska verka i bakgrunden. Han ska spela och agera lika mycket som vi”, säger de andra bestämt. Foto: Henrik FLygare

– VI tror att många längtar efter att få gå på julkonsert men drar sig för att ta med barnen. Man är rädd att de ska få långtråkigt och börja störa, helt enkelt.

Säger Angelika Lindahl som kläckte idén om en interaktiv julkonsert där publiken får fika, julpyssla och sjunga med i sångerna.

Jenny Michanek, Peter Mellgren och Stefan B Nilsson tyckte tanken var bra och hängde på. Och därmed var den nya gruppen Tillsammans bildad.

Första konserten ägde rum i Svenstakyrkan, den andra i Gamla kyrkan i Östersund. Båda blev klart lyckade.

– Publiken var lite avvaktande i början, men kom loss eftersom. Och reaktionerna efteråt var väldigt positiva.

På söndag blir det två konserter i Stockesalen på Frösön. Där tror de fyra att stämningen ska bli ännu lättsammare.

– I ett kyrkorum blir det gärna lite högtidligt. Stocke-salen är mer som ett vardagsrum och vi kommer att pynta så det dignar av julstämning. Och ladda upp med material till både enkelt och avancerat julpyssel.

Musiken som framförs blir en salig blandning av klassiskt, visor, jazz och mycket annat. En och annan ringdans utlovas och så blir det musikönskning.

– Vi har en lista på sju-åtta sånger där folk får kryssa i vilken de vill höra. Sen drar vi lott. Och alla som vill får sjunga med.

Så den som längtat efter att pröva sin stämma i ”O, helga natt” har chansen nu?

– Precis.

Är Tillsammans tänkt som en årligen återkommande julkonstellation?

– Ja, men man vet aldrig. Vi kanske kommer igen redan till midsommar.

 

 


 

 

 

           

       Välkomna!